Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

THE HOBBIT σε 48fps/3D

Το “The Hobbit – An Unexpected Journey” ήδη προβάλλεται στους κινηματογράφους σε
τρεις εκδόσεις: μια σε 24fps, μια σε 24fps και 3D και μια με την καινούργια τεχνολογία σε HFR (High Frame Rate) 48fps και 3D. Ήδη, όταν ο Peter Jackson έδειξε αποσπάσματα από την νέα του τριλογία σε HFR, υπήρχαν και οι πρώτες αρνητικές αντιδράσεις  Όταν όμως έγινε και η παγκόσμια πρεμιέρα του “The Hobbit” στην Νέα Ζηλανδία σε 48fps, τα πρώτα σχόλια ήταν θετικά.

αυτή η νέα τεχνολογία είναι αρκετά εντυπωσιάστηκα και τα 48 καρέ κατέκτησαν τον πρώτο τίτλο
στο 3D. εκπληκτικά χρώματα ,τρομερά τοπία και η ευκρίνεια τις εικόνας στο αποκορύφωμα της.
Η πρώτη αίσθηση βλέποντας το “The Hobbit” σε 48fps είναι ότι  βλέπεις μια ταινία λίγο "κυριλέ"
και αυτό συμβαίνει γιατί το όνειρο αυτής της ταινίας έπρεπε να πραγματοποιηθεί .Στην προσπάθεια για το καλύτερο χάθηκε λίγο η μαγεία και για να μειν σας πολύ πρήζω χάθηκε αυτή η αίσθηση που υπήρχε στους άρχοντες!!!!
Έχει μια αίσθηση ρεαλισμού, τα χρώματα είναι πιο ζωντανά και οι κινήσεις των ηθοποιών έμοιαζαν να είναι πιο γρήγορες από αυτό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στο24 καρέ.




Μου φάνηκε σαν να είχαν πάρει την High Definition ταινία και να την πέρασαν άλλο ένα επίπεδο High Definition. Ένα τύπου HD2! Μια ακόμα καλύτερη εξήγηση είναι αυτό που είχε δώσει κι ο James Cameron λίγους μήνες πριν για την νέα αυτή τεχνολογία: “αν βλέπεις μια 3D ταινία είναι σαν να κοιτάς έξω από ένα παράθυρο, με 48fps είναι σαν να σου βγάζουμε το παράθυρο και τώρα εσύ βλέπεις την πραγματικότητα”.

Και φυσικά το soundtrack της ταινίας το όπιο το άκουγα συνεχώς να το ψελλίζουν από τα διπλανά καθίσματα ..... αλλά είναι λογικό hobbit  είναι αυτό δεν μπορείς να του αντισταθείς!!!!!

1 σχόλιο:

  1. Πιστέψτε-το ... τεχνικά το έργο...είναι ότι καλύτερο έχει βγει μέχρι σήμερα στην οθόνη.για όσους ξέρουν από τηλεόραση...είναι κάτι σαν το natural motion(ομαλή κίνηση)της εταιρείας *philips*τα πάντα σε κίνηση είναι ομαλά και καθαρότερα(είτε είναι 3d είτε δεν είναι).
    Άξιζαν τα 12 ευρό.μπράβο στο peter Jackson.ελπίζω να κυκλοφορήσουν και τα υπόλοιπα σε 48 καρέ 3d.

    ΑπάντησηΔιαγραφή